Ekerum Resort Öland

[metaslider id=”5221″]

Ekerum Resort Öland ****

Ekerum Resort Öland har länge tillhört de främsta anläggningarna i Sverige. Sedan 2017 är Ekerum dessutom bäst i världen när det gäller miljövänliga golfanläggningar.

De har två vitt skilda 18-hålsslingor (Långe Jan och Långe Erik) som spänner över ett stort naturskönt öländskt landskap, där inget hål är det andra likt. Området är så unikt att du inom kort kommer att spela golf mitt i ett naturreservat.

Golfresan on Tour är mycket glada och stolta över samarbetet med Ekerum som varit Skandinaviens mest besökta golfbana under hela 30 år. Ambitionen på Ekerum är att alltid ge dig som besökare någon ny upplevelse i form av mat och dryck eller nya aktiviteter att ta dig för efter golfrundan.

Här spelar du alltid på ordinarie greener och spelsäsongen sträcker sig typiskt mellan första mars och siste november tack vare att Ölands klimatzon är densamma som i mellersta Frankrike.

Bilen kan du låta du stå under hela din vistelse på Ekerum då det är gångavstånd mellan hotell, restaurang, pizzeria, golf och de andra aktiviteterna.

Om banorna
Med hela 42 hål, fördelade på två 18-hålsbanor, och en 6-håls kortbana, kan Ekerum erbjuda bra golf för alla – från nybörjaren till proffs.

Långe Jan är banan som gjort Ekerum till Världens mest Miljövänliga Golfanläggning såväl 2017 som 2018 i konkurrens med Pinehurst, Gleneagles m fl! Långe Jan har även nominerats som Sveriges Bästa Golfbana och har stått värd för flera SM- och Proffstävlingar på den Nordiska och Svenska touren.

Vinter 2014-2015 genomfördes en omfattande renovering av Långe Jan. Tillsammans med Länsstyrelsen i Kalmar har anläggningen lyckats kombinera ett ekologiskt arbete med en golfupplevelse utöver det vanliga. Från en natursynpunkt återställs banan till hur det en gång såg ut på Öland. Matjorden från åkermarken har grävts upp och forslats bort. Istället har man plockat fram den sand som naturen en gång välsignat Ekerum med. Alla områden på Ekerum har sand från Ekerum, sand som alltid legat här. Dessa kantas av öländska ”torrängar”, med glest, svajande gräs och blommor. All växtlighet har sitt ursprung från Öland och ingen annanstans.

Långe Erik är en klassisk hedbana med tydliga klipplinjer där det glesa och högt svajande gräset och kullar ramar in hålen. Ett flertal vattenhinder och bunkrar gör att variationen på hålen är märkbar. De olika längderna på hålen gör att du får använda de flesta klubborna i bagen. Vinden är ofta en faktor som gör att hela ditt spel får komma till användning.

Boende och övriga aktiviteter
Ekerum erbjuder flera olika boendealternativ – från stugor till sviter. Den gemensamma nämnaren är närheten till våra faciliteter, aktiviteter och den sköna naturen.

På Ekerum kan du även spela tennis, padel, cykla mountainbike eller ta en promenad i den vackra naturen. På anläggningen finns det även en konsthall.

Ekerum Resort Öland har blivit utsett till Sveriges Bästa Golfhotell fem år i rad på World Golf Awards.

Pris från 895:-*

Frånpris för golfpaket (Small):
• Logi 1 natt
• Frukost
• Pizza
• Greenfee 18-hål

Priset är per person.

LÄS MER OCH BOKA HÄR

*Frånpris varierar beroende på rumstyp och ankomstdatum.